21. kolo, sobota 25.2.

FC ViOn
Zlaté Moravce - Vráble

1:1

ŠK Slovan
Bratislava

Fortuna liga 2022/2023

FC ViOn: Lukáč – Suľa, Pintér, Šuvalija (46. Duga), Čonka – Bednár (73. Toml), Sloboda – Almeida (83. Čerepkai), Ďubek (70. Pinte), Mondek (83. Múdry) - Ikugar

Slovan: Chovan – Green, Križan, Kašia (90. De Marco), Lovat (90. Lichý) – Kucka, Kankava – Čavrič (79. Adler), Weiss (73. Barseghyan), Čakvetadze - Malik (79. Sharani)

Góly: 54. Križan (vl.) - 25. Weiss

Žlté karty: 24. Mondek, 90. Ikugar – 37. Kašia, 45. Kankava

Rozhodoval: Očenáš – Hrmo, Kmec

Diváci: 3013
Reportáž Zostavy Porovnanie Časová os

Zápas vynechali Tomče Grozdanovski, Robert Stareček, ktorý si plnil povinnosti v U19 a pre zdravotné problémy aj Lucas Demitra. Po kartovej stopke sa vrátil na súpisku Samuel Suľa a po chorobe Martin Bednár.

ViOn si aj v treťom jarnom kole delil body, tentokrát po remíze s bratislavským Slovanom. Prvých dvadsať minút mal viac z hry Slovan, ktorý sa snažil postupne nájsť recept na defenzívu domácich. Do vedenia sa dostal v 24. minúte po tom, ako Mondek fauloval pred šestnástkou Čavriča. Nasledoval priamy kop, ktorý Weiss premenil – 0:1.

Zlatomoravčania v prestávke vymenili Šuvaliju za Dugu, pričom na pozíciu stopéra prešiel Bednár. Zvýšená ofenzívna aktivita priniesla v 54. minúte vyrovnanie. Po rýchlej akcii z pravej strany a centri Suľu sa priblížila lopta k Almeidovi, ktorý za pomoci hosťujúceho Križana vyrovnal - 1:1. K obrovskej šanci sa dostal Slovan v 56. minúte, keď to Malik skúsil nožničkami, mieril však vedľa. Všetky snahy hostí o víťazný gól skončili na obrane a brankárovi Lukáčovi, ktorý zlikvidoval aj posledný pokus slovanistov v 88. minúte.

Zaslúžený a cenný bod pre červeno-modrých pomohli vybojovať aj najmladší fanúšikovia, ktorí navýšili výbornú kulisu vo ViOn aréne. Galádovci si udržali v tabuľke ôsmu priečku.

Na najbližší zápas vycestujú Zlatomoravčania do Michaloviec na 22. kolo Fortuna ligy. To sa hrá v sobotu 4. marca o 16.30.


Ohlasy trénerov

Ivan Galád, hlavný tréner FC ViOn:

Dnes sa nám čiastočne darilo plniť náš taktický plán. Snažili sme sa držať plánu a skórovať s viacerými hráčmi v pokutovom území. Stratili sme doma dva body, ale vieme, proti komu sme hrali. Dnes sme predviedli dobré veci z tréningu. Futbal je spravodlivý a dnes to možno našim hráčom za to, ako pracovali a v akých podmienkach sa veľmi snažili, vrátil.

1
Góly
1
3
Strely
20
2
Strely na bránku
5
0%
Držanie lopty
0%
4
Rohové kopy
3
2
Žlté karty
2
0
Červené karty
0
začiatok zápasu
24
Karol Mondek
25
Vladimír Weiss
37
Guram Kašia
45
Jaba Kankava
45
Alden Šuvalija
Duga Denis
polčas
53

vl.

Richard Križan
69
Tomáš Ďubek
Pinte Patrik
72
Martin Bednár
Toml Martin
73
Vladimír Weiss
Tigran Barseghyan
79
Aleksandar Čavrić
Adler Da Silva Parreira
79
Abdul Malik Abubakari
Sharani Zuberu
83
Karol Mondek
Múdry Timotej
83
Stephano Alves de Almeida
Čerepkai Roman
90
Kenneth Ikugar
95
Guram Kašia
Vernon De Marco
koniec zápasu
Generálny partner
Hlavný partner
Partneri