17. kolo, nedeľa 27.11. Ružomberok

MFK
Ružomberok

2:2

FC ViOn
Zlaté Moravce - Vráble

Fortuna liga 2022/2023

Góly: 44. Gerec, 53. Lichý – 51. Niarchos, 90.+1 Brenkus

Žlté karty: Madleňák, J. Maslo, Tučný, Zsigmund - Pintér, Almeida

Rozhodoval: Smolák

FC VION: Lukáč – Toml (81. Vikri), Pintér, Šuvalija, Čonka (46. Suľa) – Duga (69. Brenkus) – Almeida, Múdry, Ďubek (74. Pinte), Mondek – Niarchos.

Ružomberok: Krajčírik – Fabiš, J. Maslo, Malý, Madleňák – Zsigmund, Lichý – Morong (78. Tučný), Chrien (60. Luterán), Regáli (60. Kelemen) – Gerec

Diváci: 620
Reportáž Zostavy Porovnanie Časová os

Ivanovi Galádovi chýbali v zápase pre zranenia dlhodobé maródi Horák, Sloboda, Grozdanovski, Bednár a Rák. Kvôli nie stopercentnému zdravotnému stavu ostali na lavičke Suľa a Vestenický. Bol na nej opäť aj mladík z akadémie Stareček a z rezervy pribudol aj ďalší mladý hráč Denis Gerši.

O prvý gól ViOnu sa mohol postarať hneď v prvej minúte Niarchos. Ružomberok sa prvý raz presadil na konci prvého polčasu. Postaral sa o v 44. minúte to po kolmici od Regáliho útočník Gerec. Do druhej časti hry nahradil Suľa zraneného Čonku. ViOn po zmene strán hneď vyrovnal. V 51. minúte práve po centri Suľu skóroval Niarchos. No o 2 minúty neskôr poslal Lichý domácich znovu do vedenia. Vyrovnať mohol striedajúci Brenkus. Jeho prvý dotyk s loptou znamenal brvno z priameho kopu. Napokon sa ale dočkal. V prvej minúte nastaveného času napokon tento hráč zariadil ďalekonosným "projektilom" z priameho kopu. O minútu neskôr mal tri body pre hostí na kopačke Almeida, ale jeho strela len tesne minula bránku domáceho Krajčírika.

Červeno-modrí prezimujú po 18. kolách v tabuľke na 10. mieste s 19 bodmi. Na šiestu Žilinu strácajú Zlatomoravčania len 3 body. V základnej časti Fortuna ligy odohrá ViOn ešte štyri súboje v základnej časti proti Podbrezovej, Trenčínu, Slovanu a na záver Michalovciam.

Najbližšie vionisti odohrajú duel už túto stredu 30. novembra o 13.00 na umelej tráve v Zlatých Moravciach, kde ich preverí v Tipsport lige tím zo Skalice.

Ohlasy trénerov

Ivan Galád, hlavný tréner FC ViOn:

Vo veľmi priateľskom prostredí sme videli veľmi dobrý zápas, keď v závere nechýbali ani emócie. Som veľmi rád, že chlapci bojovnosťou, túžbou a vôľovou uhrali slušný výsledok. Videli sme štyri góly a myslím si, že remíza je z nášho pohľadu spravodlivá.

2
Góly
2
19
Strely
5
5
Strely na bránku
3
0%
Držanie lopty
0%
9
Rohové kopy
5
4
Žlté karty
2
0
Červené karty
0
začiatok zápasu
19
Matej Madleňák
24
Michal Pintér
44
Štefan Gerec
polčas
46
Matúš Čonka
Suľa Samuel
51
Giannis Niarchos
53
Filip Lichý
60
Martin Chrien
Oliver Luterán
60
Marko Kelemen
Martin Regáli
69
Ján Maslo
69
Denis Duga
Brenkus Adam
74
Tomáš Ďubek
Pinte Patrik
77
Adam Tučný
Adam Morong
80
Stephano Alves de Almeida
81
Adam Tučný
85
Martin Toml
Vikri Maulana Egy
90
Marek Zsigmund
91
Adam Brenkus
koniec zápasu
Generálny partner
Hlavný partner
Partneri