15. kolo, sobota 22.10. NTC Poprad

MFK Tatran
Liptovský Mikuláš

1:2

FC ViOn
Zlaté Moravce - Vráble

Fortuna liga 2022/2023

TATRAN: Sváček - Filinský, Mihál, Bedecs (46. Kačerík)- Totka, Václavík, Gerát, Župa - Gaži (82. Popović), Staš (68. Laura) - Jendrišek (68. Matoš)

FC VION: Lukáč - Suľa, Toml, Pintér, Čonka - Bednár (17. Vestenický), Duga - Almeida, Ďubek (72. Brenkus), Mondek - Niarchos

Góly: 67 Duga, 77. Brenkus - 90. Popović

Žlté karty: Suľa, Almeida, Čonka, Vestenický - Gaži

Rozhodoval: Očenáš

Diváci: 310
Reportáž Zostavy Porovnanie Časová os

Pre zranenia museli vynechať zápas Sloboda, Grozdanovski, Horák a Rák, pre žlté karty chýbali Šuvalija a Múdry. Chýbal už aj Balan, ktorý sa v týždni s klubom dohodol na predčasnom ukončení zmluvy.

Vrásky trénerovi Galádovi narobilo v úvode zápasu aj zranenie členka Bednára, ktorého v 17. minúte vystriedal Vestenický.

ViOn sa aj napriek oslabeniu v kádri v zápase 15. kola Fortuna ligy radoval z výhry. V NTC Poprad vyhral nad susedom v tabuľke, Tatranom Liptovský Mikuláš, 2:1.

V prvom dejstve mohol Galádovcov poslať do vedenia po Ďubekovom centri Niarchos. Proti bol však domáci gólman Sváček.

O úvodný gól stretnutia sa postaral v 67. minúte Duga, ktorého strelu spoza šestnástky tečoval Filinský. O desať minút pridal poistku striedajúci Brenkus, po peknej akcii Suľu a Almeidu. Pre ofenzívneho stredopoliara to bol už štvrtý gól v sezóne. Domácemu Tatranu sa síce ešte v nadstavenom čase podarilo znížiť zásluhou striedajúceho Popoviča, keď skóroval po rohu hlavou.

Červeno-modrí zaznamenali tretie víťazstvo v sezóne vďaka ktorému sa posunuli na 10. priečku. Na deviate Michalovce strácajú Zlatomoravčania 3 body, no majú zápas k dobru.

Najbližšie sa na domácej pôde predstavia už v piatok 28. októbra o 17.30 proti Žiline.

Ohlasy trénerov

Ivan Galád, hlavný tréner FC ViOn:

Sme veľmi radi, že sme vyhrali a budeme sa snažiť aby sa nám aj v ďalších zápasoch darilo robiť radosť sebe, ľuďom, ktorí nás sledujú a majiteľovi. Zároveň chcem mimoriadne oceniť v takto mimoriadne náročnom zápase korektné prostredie, či už od domáceho trénera alebo vedenia klubu. Tak by mal vyzerať futbal aj keď sa bojuje o body.

1
Góly
2
14
Strely
16
4
Strely na bránku
5
0%
Držanie lopty
0%
1
Rohové kopy
1
1
Žlté karty
4
0
Červené karty
0
začiatok zápasu
9
Samuel Suľa
17
Martin Bednár
Vestenický Tomáš
23
Stephano Alves de Almeida
34
Adam Gaži
polčas
46
Imrich Bedecs
Adrián Kačerík
62
Matúš Čonka
67
Denis Duga
68
Erik Jendrišek
Adam Matoš
68
Tomáš Staš
Ľuboslav Laura
72
Tomáš Ďubek
Brenkus Adam
77
Adam Brenkus
82
Adam Gaži
Mihajilo Popović
86
Tomáš Vestenický
90
Mihajilo Popović
koniec zápasu
Generálny partner
Hlavný partner
Partneri