14. kolo, sobota 15.10. ViOn Aréna Zlaté Moravce

FC ViOn
Zlaté Moravce - Vráble

2:2

FC DAC 1904
Dunajská Streda

Fortuna liga 2022/2023
Góly: 79. Niarchos, 83. Brenkus - 48. Krstovič, 65. Kalmár

Žlté karty: Šuvalija, Mondek, Múdry - Muhamedbegovič, Risvanis, Kalmár

Rozhodoval: Smolák

Diváci: 2011
Reportáž Zostavy Porovnanie Časová os

Stále bez maródov Slobodu, Grozdanovskeho a Pinteho a s jednou zmenou v zostave oproti víťaznému duelu v Skalici. Namiesto Vestenického zaujal miesto pravého krídelníka defenzívnejšie ladený Alemeida.

Úvodné dejstvo prinieslo bojovný futbal a organizované defenzívy. Preto šancí bolo pomenej. Na strane domácich mohli skórovať Almeida a Mondek, hostia pohrozili Krstovičom a Veselovským.

V druhom to bolo už o inom a diváci videli napokon štyri góly. V 48. minúte otvoril skóre hosťujúci Krstovič, keď na polovici ihriska využil zaváhanie domácich a v podstate sám sa rútil na Lukáča. Strelou k žrdi nedal brankárovi ViOnu žiadnu šancu. Navyše si pri obrannom zákroku zranil rebrá Šuvalija a musel byť vystriedaný. Útočník Krstovič sa podieľal aj na druhom góle, ktorý strelil striedajúci Kalmár. Ten zakončoval tiež po zemi k pravej žrdi. Ešte predtým však mohli zo závaru pred Petrášom vyťažiť vyrovnanie domáci, ale hosťujúca defenzíva po zakončení Mondeka ešte odolala. Dunajská Streda sa s dvojgólovým vedením uspokojila, hru prebrali aktívni Zlatomoravčania a čoraz viac sa tlačili pred bránu hostí.

Vydarené boli príchody Vestenického a Brenkusa. Ofenzíva ViOnu ešte viac ožila. Za 25 minút zaznamenal Brenkus bilanciu 1+1. Najprv v 79. minúte posadil roh na hlavu Niarchosa, ktorý znížil na 1:2. O tri minúty neskôr prišla ďalšia Brenkusova chvíľa, keď exportnou strelou z 30 metrov z priameho kopu vyrovnal na konečných 2:2

Futbalisti ViOnu zaznamenali v zápase proti silnej Dunajskej Strede 19 streleckých pokusov, hostia 8. Zlatomoravčania si dokázali poradiť aj s dvojgólovým mankom a po výbornom výkone si zo súboja odnášajú zaslúžený bod. Pod Galádom tak zostávajú stále nezdolaní.

V hľadisku domácich hnalo dopredu okrem vyše dvojtisícovej návštevy aj 70 detí z futbalových klubov zo Sľažian, Žitavian, Novej Vsi nad Žitavou a z Tesárských Mlynian.

Najbližšie sa vionisti predstvia v utorok v Slovnaft Cupe v Považskej Bystrici a v sobotu vo Fortuna lige v Poprade proti Liptovskému Mikulášu.

Ohlasy trénerov

Ivan Galád, hlavný tréner FC ViOn:

Najsilnejšou zbraňou proti takémuto súperovi je emócia a na nej sme to postavili. Som rád, že som videl veľa ľudí odchádzať usmiatych a spokojných, takže sme splnili svoju úlohu. Teší ma, že sme mali aj 19 streleckých pokusov. Budeme sa naďalej ukazovať naše prednosti.

2
Góly
2
19
Strely
8
4
Strely na bránku
3
0%
Držanie lopty
0%
4
Rohové kopy
4
3
Žlté karty
3
0
Červené karty
0
začiatok zápasu
8
Alden Šuvalija
32
Karol Mondek
polčas
46
Željko Gavrić
Kalmár Zsolt
46
Sebastian Nebyla
Fazlagič Enis
48
Nikola Krstović
52
Alden Šuvalija
Bednár Martin
62
Dominik Veselovský
Ramadan Ammar
62
Regő Szánthó
Camarena Cesar Rodolfo Blackman
64
Timotej Múdry
65
Zsolt Kalmár
66
Karol Mondek
Brenkus Adam
66
Tomáš Ďubek
Vestenický Tomáš
79
Giannis Niarchos
80
Ahmet Muhamedbegović
81
Adam Brenkus
85
Spyridon Risvanis
86
Milan Dimun
Kružliak Dominik
89
Zsolt Kalmár
90
Giannis Niarchos
Horák Tomáš
koniec zápasu
Generálny partner
Hlavný partner
Partneri