6. kolo, sobota 2.9. KFA Košice

FC
Košice

1:0

FC ViOn
Zlaté Moravce - Vráble

Niké liga 2023/2024
Gól: 27. Greššák

Žlté karty: Golikov - Brenkus

Rozhodovali: Dohál – Straka, Jánošík

Diváci: 2154
Reportáž Zostavy Porovnanie Časová os

Sobotný duel v Košiciach vynechalo viacero zranených hráčov: Matúš Chropovský, Milan Kvocera a po novom aj Johnson Nsumoh. Naopak, premiérový štart v červeno-modrom drese si odbyl Filip Balaj.

Úvod stretnutia poznačil veľký lejak. V 6. minúte zahrával priamy kop Brenkus, jeho strelu však jednoducho skrotil hosťujúci brankár Kira. Brenkus znovu ohrozil bránu domácich v 19. minúte, Kira loptu vyrazil. V 27. minúte Košičania schladili Zlatomoravčanov, Turčák našiel centrom z ľavej strany nabiehajúceho Greššáka a ten prekonal Slávika.

Cez polčasovú prestávku nastúpil Balaj. Hneď na začiatku druhého dejstva sa dostal do šance Gono po pase od Moška. Zakončenie mu však ideálne nesadlo, loptu zablokoval Krivák. V 75. minúte podržal ViOn Slávik, keď zneškodnil Vasiľovu hlavičku. V 82. minúte odvrátila obrana žlto-modrých loptu pred Balaja a ten z voleja tesne minul košickú bránu. V závere už ViOn príležitosti nemal a tak o výsledku zápasu rozhodol jediný gól.

Na Zlatomoravčanov počas reprezentačnej pauzy čaká duel v Slovnaft Cupe proti Ludaniciam. Ten sa odohrá v stredu 6. septembra o 17.00. V lige sa predstavia najbližšie doma v nedeľu 17. septembra o 18.00 proti AS Trenčín.

Ohlasy trénerov

Vladimír Cifranič, hlavný tréner FC ViOn:

Prvý polčas bol z našej strany slabší, bez dôrazu aj emócie. Domáci boli dôraznejší, vytvorili si viaceré gólové príležitosti, z ktorých jednu premenili. Chýbala mi väčšia emócia a viac zanietenia. V druhom polčase sme sa zlepšili a myslím si, že sme boli lepší, ale iba po finálnu fázu.

1
Góly
0
12
Strely
13
4
Strely na bránku
2
46%
Držanie lopty
54%
6
Rohové kopy
4
1
Žlté karty
1
0
Červené karty
0
začiatok zápasu
27
Lukáš Greššák
polčas
46
Jakub Švec
Balaj Filip
55
Adam Brenkus
72
Boris Turčák
Sagna Landing
72
Michal Faško
Vasiľ Marcel
81
Lukáš Greššák
Qose Kristi
81
Adam Brenkus
Ďubek Tomáš
81
Žan Medved
Liener Erik
81
Miroslav Gono
Weir James Michael
82
Oleksandr Golikov
85
Ján Krivák
Jakubko Jakub
koniec zápasu
Generálny partner
Hlavný partner
Partneri