20. kolo, sobota 18.2.

AS
Trenčín

1:1

FC ViOn
Zlaté Moravce - Vráble

Fortuna liga 2022/2023

FC ViOn: Lukáč – Toml, Pintér, Šuvalija, Čonka – Duga (90.+ Vestenický), Sloboda (81. Múdry), Brenkus (46. Almeida), Demitra (46. Ďubek), Mondek (46. Pinte) – Ikugar

Trenčín: Vozinha – Yem, Bagin, Stojsavljevič, Kozlovský – Bainovič, Gajdoš (76. Dos Santos), Hollý, Kmeť (74. Okunola), Ibrahim (74. Kupusovič), Soares

Góly: 38. Bagin – 73. Pinte.

Žlté karty: Ibrahim, Kmeť Stojsavljevič - Duga

Rozhodoval: Micheľ

Diváci: 540
Reportáž Zostavy Porovnanie Časová os

V dnešnom zápase chýbali trénerovi Galádovi pre kartový trest Samuel Suľa, pre chorobu Martin Bednár. Do nominácie sa nedostali Robert Stareček a Tomče Grozdanovski. Iba na lavičke náhradníkov bol Stephano Almeida, ktorý v týždni pre chorobu vynechal tréningový proces. Oproti duelu s Podbrezovou zvolili tréneri ViOnu päť, resp. šesť zmien v zostave.

Úvod bol opatrný na oboch stranách. Prvú veľkú šancu ponúkli Trenčínu hostia až v 38. minúte, keď Soaresovu centrovanú loptu Hollý sklepol na Bagína, ktorý hlavičkou otvoril skóre zápasu 1:0.

V polčasovej prestávke využil trénerský tím Zlatomoravčanov trojité striedanie a na ihrisko poslal Ďubeka, Pinteho a Almeidu. Druhý menovaný si v 74. min otvoril strelecký účet v ligovom zápase v drese ViOnu a vyrovanal na konečných 1:1. Predchádzalo tomu aktívne napádanie Slobodu a jeho získanie lopty. Po zblokovanej strele Almeidu sa k zakončeniu dostal práve autor gólu. Pár minút pred koncom zápasu stroskotal po rohovom kope na brankárovi Trenčína Múdry.

Vďaka zaváhaniu Michaloviec sa vionisti o skóre posunuli na 8. miesto tabuľky. Na šiestu Žilinu strácajú štyri body, tá má však zápas k dobru.

Ohlasy trénerov

Ivan Galád, hlavný tréner FC ViOn:

Veľmi sme dnes chceli vyhrať. V druhom polčase sme ukázali našu lepšiu tvár a zaslúžene sme vyrovnali. Každý bod je pre nás veľmi vzácny.

1
Góly
1
19
Strely
10
4
Strely na bránku
2
0%
Držanie lopty
0%
10
Rohové kopy
4
3
Žlté karty
1
0
Červené karty
0
začiatok zápasu
14
Rash Rahim Ibrahim
38
Samuel Bagín
polčas
46
Lucas Demitra
Ďubek Tomáš
46
Karol Mondek
Pinte Patrik
46
Adam Brenkus
Almeida Stephano Alves de
63
Matúš Kmeť
74
Matúš Kmeť
Lekan Okunola
74
Patrik Pinte
74
Rash Rahim Ibrahim
Njegoš Kupusović
76
Artur Gajdoš
Dabney Dos Santos
81
Anton Sloboda
Múdry Timotej
82
Denis Duga
85
Lazar Stojsavljević
90
Denis Duga
Vestenický Tomáš
koniec zápasu
Generálny partner
Hlavný partner
Partneri