9. kolo, sobota 3.9. ViOn Aréna Zlaté Moravce

FC ViOn
Zlaté Moravce - Vráble

1:0

AS
Trenčín

Fortuna liga 2022/2023
Gól: 45. Duga

Žlté karty: Brenkus - Madu

Rozhodoval: Smolák

Diváci: 1023
Reportáž Zostavy Porovnanie Časová os

Zo zdravotných dôvodov do zápasu nenastúpili Grozdanovski, Rák, Chropovský, Sloboda a Čonka. Tréner Kocian neurobil v základnej zostave oproti poslednému duelu v Podbrezovej ani jednu zmenu. Opäť sa rozhodol zvoliť systém ako v poslednom zápase na Horehroní. V defenzíve 5-4-1, ktorý sa v ofenzíve menil na 3-4-3. Znovu sa ukázal ako úspešný, tentoraz bol aj víťazný.

Prvé výborné príležitosti mali Suľa a Múdry. Kým prvý menovaný netrafil bránu z hranice šestnástky, strelu druhého hráča do šibenice skvele zneškodnil Kukučka. Dobré možnosti mal dvakrát Pinte a tiež Almeida. Trenčín mal síce lepšie držanie lopty, ale presadiť sa cez dobre brániaci ViOn sa nedokázal. Domácim to vyšlo v závere prvého dejstva. V 45. minúte Ďubek rýchlo rozohral aut na Mondeka a ten posadil center rovno na hlavu úplne voľného Dugu, pre ktorého nebol problém otvoriť skóre zápasu. Zároveň sa ukázalo, že to bol jediný a zároveň víťazný gól.

V druhom polčase hrali Zlatomoravčania naďalej koncentrovane a organizovane. Súpera nepúšťali do gólových príležitostí. V nadstavenom čase mohol z hranice šestnástky vyrovnať Hollý, ale jeho strela letela vedľa Lukáčovej brány.

Z víťazstva po tri a polmesiaci sa napokon zaslúžene tešili červeno-modrí. Naposledy v poslednom kole ostatného ročníka Fortuna ligy vyhrali 21. mája v Poprade s Liptovským Mikulášom 2:0.



Ohlasy trénerov

Libor Fašiang, asistent trénera FC ViOn:

,,Už druhýkrát sme neinkasovali gól, čo nás teší. Myslím si, že dnes sme zvíťazili zaslúžene."

1
Góly
0
14
Strely
14
4
Strely na bránku
1
0%
Držanie lopty
0%
7
Rohové kopy
8
1
Žlté karty
1
0
Červené karty
0
začiatok zápasu
45
Denis Duga
polčas
57
Tomáš Ďubek
Niarchos Giannis
62
Witan Sulaeman
Letenay Lukáš
62
Rash Rahim Ibrahim
Bainović Filip
66
Martin Bednár
Brenkus Adam
71
Šimon Mičuda
78
Kingsley Madu
80
Adam Brenkus
80
Artur Gajdoš
Hollý Dominik
81
Eynel Domingos Rocha Soares
Kupusović Njegoš
93
Patrik Pinte
Horák Tomáš
koniec zápasu
Generálny partner
Hlavný partner
Partneri