1. kolo, sobota 16.7. Trnava

FC Spartak
Trnava

2:0

FC ViOn
Zlaté Moravce - Vráble

Fortuna liga 2022/2023
Góly: 1. Štefánik, 47. Ristovski, žlté karty: Ristovski, Boateng - Brenkus, Čonka, Pintér, Balan, rozhodoval: Dohál, 2600 divákov
Reportáž Zostavy Porovnanie Časová os

Zlaté Moravce vstúpili do 30. ročníka Fortuna ligy bez zisku bodov. Tréner Ján Kocian mal s výnimkou Múdreho, ktorého trápi predný stehenný sval, kompletný káder.

Futbalisti ViOnu odštartovali novú sezónu neúspešne. Na pôde víťaza Slovnaft Cupu prehrali 0:2. Domáci Spartak išiel do vedenia už v prvej minúte zásluhou Samuela Štefánika. V prestávke museli hostia vynútene striedať. Z ihriska odišiel zranený Čonka, nahradil ho Balan. Ten naskočil na pravú stranu obrany a Suľa sa presunul na ľavú. Červeno-čierni mali výborný vstup aj do druhého dejstva, keď sa v 47. min presadil Milan Ristovski.
Zlatomoravčania si výraznejšiu gólovú šancu nevytvorili. Viaceré náznaky vyriešil domáci brankár alebo pozorná obrana. Z Trnavy tak odchádzajú bez bodu.

Ján Kocian, tréner Zlatých Moraviec: ,,Inkasovali sme na začiatku oboch polčasov po individuálnych chybách. Nepamätám si, či sa mi niekedy stalo, že sme dostali dva góly v úvode oboch polčasov. Spravili sme chyby a tie boli potrestané. Nedokázali sme sa dostať do vyložených šancí. Chýbala nám kvalita v prechodovej fáze. Na prvé kolo to nebolo až také zlé, ale odchádzame bez bodu a smutnejší. Čonku sme museli v prestávke striedať zo zdravotných dôvodov. Myslím si, že Balan urobil dobrú robotu pri Yusufovi, hral tam agresívne a to bolo potrebné.”

Anton Sloboda, kapitán: ,,Prvý gól bol nešťastný. Dostali sme ho skoro, no nezlomilo nás to. Stále sme chceli hrať, chýbala nám však finálna fáza, v ktorej sa budeme musieť zlepšiť. Verím tomuto kádru, že sa kvalita postupne prejaví. Budeme sa chcieť držať v tabuľke čo najvyššie."

Najbližšie stretnutie Zlatých Moraviec je na programe v piatok 22. júla, keď do ViOn arény pricestuje nováčik zo Skalice.

2
Góly
0
10
Strely
13
6
Strely na bránku
1
0%
Držanie lopty
0%
4
Rohové kopy
4
2
Žlté karty
4
0
Červené karty
0
začiatok zápasu
1
Samuel Štefánik
19
Adam Brenkus
31
Michal Pintér
32
Milan Ristovski
34
Matúš Čonka
polčas
46
Matúš Čonka
Balan Denys
47
Milan Ristovski
63
Adam Brenkus
Ďubek Tomáš
70
Bamidele Yusuf
Azevedo Dyjan
70
Milan Ristovski
Boateng Kelvin
70
Kyriakos Savvidis
Bukata Martin
71
Vestenický Tomáš
77
Denys Balan
83
Patrik Pinte
Mondek Karol
83
Lukáš Štetina
Uljaky Marek
83
Alex Iván
Kozak Milosz
88
Kelvin Boateng
koniec zápasu
Generálny partner
Hlavný partner
Partneri