nedeľa 18.2. Národný futbalový štadión

ŠK Slovan
Bratislava

4:1

FC ViOn
Zlaté Moravce - Vráble

Niké liga 2023/2024
Diváci: 3168
Reportáž Zostavy Porovnanie Časová os

V prvom tohtosezónnom dueli proti Slovanu Bratislava prehrali doma Zlaté Moravce 0:3. Očakávalo sa, čo tím ukáže na Národnom futbalovom štadióne pod vedením hlavného trénera Zlatomoravčanov Michala Hippa.

Do zápasového kolotoču sa vrátil Nagy, ktorý pre zranenie z generálneho zápasu proti Slavii Praha vynechal prvý zápas jarnej časti. Pre zranenie stretnutie vynechali Matúš Čonka, Gergely Tumma, Iuri Tabatadze, Branislav Sluka a Miroslav Gono. Kvôli zápasu B-tímu na súpiske chýbal Patrik Richter.

Belasý majster začal aktívne, ViOn mal obrovský problém držať loptu na súperovej polovici. Tlak domácich priniesol prvý gol v 15. minúte po voleji kapitána Slovanu Juraja Kucku. V 30. minúte sa rozvlnila sieť Patrika Lukáča po druhý krát, tentoraz po góle Gersona Rodriguesa. Najväčšiu šancu v prvom polčase mali Zlatomoravčania v 45. minúte, kedy po zakončení Karola Mondeka skončila lopta v sieti Trnovského. Gól pre offside nakoniec neplatil.

Druhé dejstvo po zmene formácie začali aktívnejšie ViOnisti. Snahy ViOn-u o otočenie zmaril gól od Nina Marcelliho na 3:0 ktorého zakončenie nešťastne obtrelo Soufianeho Dramého a skončilo v sieti. V 59. minúte mal ViOn obrovskú šancu na zníženie, kedy center Karola Mondeka našiel nepokrytého Karola Mészárosa, ktorého hlavičku vychytal bránkar domácich Trnovský. V 72. minúte ViOn znižoval na 3:1 po akcii spomínaného Karola Mészárosa ktorého center našiel pred bránou Filipa Balaja ktorý skóroval v drese červeno-modrích prvý krát v tejto sezóne. O minútu neskôr po rýchlom protiútoku zvyšoval Slovan na 4:1 po druhom góle Gersona Rodriguesa.

Zlatomoravčania naďalej zostávajú so štyrmi bodmi a bez víťazstva na poslednej priečke Niké ligy.

Najbližšie odohrajú duel vo ViOn Aréne v sobotu 24. februára o 15.00 hod., keď privítajú MFK Ružomberok.



4
Góly
1
26
Strely
7
8
Strely na bránku
2
70%
Držanie lopty
30%
11
Rohové kopy
3
0
Žlté karty
1
0
Červené karty
0
začiatok zápasu
15
Juraj Kucka
30
Gerson Rodrigues
polčas
46
Adam Brenkus
Kuzma Marek
55
Nino Marcelli
58
Lukas Pauschek
Blackman Cesar
58
Nino Marcelli
Strelec David
68
Andrija Balić
Nonikashvili Levan
68
Karol Mondek
Švec Jakub
72
Filip Balaj
73
Gerson Rodrigues
78
Juraj Kucka
Savvidis Kyriakos
81
Samuel Suľa
Majdan Vladimír
81
Denis Duga
Hodúr Samuel
87
Matus Vojtko
Zmrhal Jaromir
87
Gerson Rodrigues
Božík Rudolf
91
Levan Nonikashvili
koniec zápasu
Generálny partner
Hlavný partner
Partneri