19. kolo, sobota 18.12. FC VION ZLATÉ MORAVCE, A. S.

FC ViOn
Zlaté Moravce - Vráble

0:1

MFK Zemplín
Michalovce

Fortuna liga 2021/2022
Góly: 70. Trusa
Žlté karty: 56. Gamboš, 87. Tóth, 90. Benkovsky (mimo ihriska) – 31. Marcin, 50. Ranko
Rozhodoval: Ocenas
Reportáž Zostavy Porovnanie Časová os

Úvod bol opatrný z oboch strán. V siedmej minúte pohrozil po autovom vhadzovaní Trusa, no Kira bol na mieste. Odpoveď domácich prišla v deviatej minúte, keď Čogley vysunul Mondeka a ten pálil na prvú, no Száraza neprekvapil. Nasledujúce minúty priniesli futbal medzi oboma šestnástkami. Na ďalšiu príležitosť sa čakalo do 40. Minúty. Po rohovom kope sa k odrazenej lopte dostal Mondek, odcentroval na prvú žrď, kde hlavičkoval mimo priestor troch žrdí Švec. Do kabín odchádzali tímy bez gólov.

Po zmene strán sa vrátili na trávnik aktívnejšie hostia, ktorí zakrátko po nástupe ohrozili Kiru. Marcinovu strelu Kira kryl. V 54. minúte prišla superšanca na domácej strane. Čogley priťukol po rohu loptu Kyziridisovi, ktorý vysunul Gamboša, ale ten zoči-voči brankárovi hostí zaváhal. Hralo sa opatrne medzi oboma šestnástkami. V 64. minúte zaujal pokus Slobodu, ktorý pálil odrazenú loptu spoza pokutového územia mimo pravej žrde. Po nevyužitých príležitostiach prišiel zákonite trest na opačnej strane. Sprava odcentroval v 70. minúte Žofčák a na prvej žrdi našiel hlavičkujúceho Trusu, ktorý rozjasal hostí – 0:1. V závere súboja si hostia jednogólový náskok ustrážili a od Žitavy odchádzali s tromi bodmi.

Ohlasy trénerov

Ľuboš Benkovský (tréner FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble): „Zápas sme chceli určite zvládnuť. Vyvíjal sa tak, že bol o jednej šanci, kto ju premení či nepremení. My sme ponúknutú príležitosť nepremenili a súper ju využil. Tým pádom vyhral.“

0
Góly
0
9
Strely
10
5
Strely na bránku
4
0%
Držanie lopty
0%
2
Rohové kopy
2
0
Žlté karty
0
0
Červené karty
0
začiatok zápasu
koniec zápasu
Generálny partner
Hlavný partner
Partneri