11. kolo, sobota 16.10. FC VION ZLATÉ MORAVCE, A. S.

FC ViOn
Zlaté Moravce - Vráble

2:2

ŠFK Orion Tip
Sereď

Fortuna liga 2021/2022
Branky: 45. Čögley, 84. Kyziridis (Mondek) – 27. Yao (Morong), 74. Gatarić (pen.) Rozhodcovia: Ochotnický – Kmeť, Zemko ŽK: 30. Tóth, 84. Čonka, 86. Kyziridis – 21. Iglesias, 45.+2 Haša, 54. Ljubičič, 81. Dias, 84. Gatarič, 88. Popovič
Diváci: 391
Reportáž Zostavy Porovnanie Časová os

Tréner Benkovský nemal k dispozícii dlhodobo zraneného Dugu, Kovaľa či Chobota. Najnovšie vypadol aj Mujiri. Sloboda začal s individuálnym tréningom. Naopak, po zranení stál v bráne Kira, v poli Menich s Bednárom. Na pravom kraji obrany nastúpil netradične Chren. Čogley sa posunul do stredu poľa.

Vstup do stretnutia vyšiel lepšie hosťom. Už po niekoľkých sekundách odcentroval zľava Jureškin a pred bránou hlavičkoval zblízka do zeme Morong. Kira sa nenechal prekvapiť, loptu stihol vytiahnuť nad brvno. Bol to dôležitý budíček pre futbalistov od Žitavy. Od toho momentu prebrali iniciatívu. Loptu držali na svojich kopačkách. Súperovi ju nepožičiavali a postupnými akciami sa snažili dostať do zakončenia. Skúšali to viacerými centrami z jednej i druhej strany, no defenzíva Serede si so všetkým poradila. Paradoxne, napriek aktívnej pasáži z domácej strany prišiel trest na tej druhej. Z ojedinelej akcie sa vpravo dostal k lopte Morong, na zadnej žrdi našiel nabiehajúceho Yaoa,ktorý hlavou prekonal Kiru – 0:1. Napriek gólu sa Zlatomoravčania nezložili. Pokračovali a pridávali na aktivite. Po polhodine hry si vypracovali niekoľko rohových kopov, no stále im chýbala presnejšia finálna fáza. V 41. minúte našiel Kyziridis dlhou loptou Yilmaza, ktorý na šestnástke sklepol Ďubekovi a skúsený futbalista mieril z prvej tesne vedľa pravej žrde. Vionisti sa vyrovnania dočkali v samom závere prvého dejstva. Obranca Seredčanov neodvrátila loptu do bezpečia, tá sa vrátila pred bránu, kde sa ju snažil chytiť brankár Yakubu, narazil do Bednára a Čogley pohotovo hlavou skóroval – 1:1. Situáciu dlho posudzoval hlavný arbiter s asistentom. V nadstavenom čase mohol ViOn viesť. Kyziridis unikol po pravej strane, na prvej žrdi ponúkol center Bednárovi a ten v páde mieril hlavou tesne vedľa.

Po zmene strán sa vrátili na ihrisko s väčšou chuťou hráči trénera Jarábka. V päťdesiatej minúte zachránil domácich od inkasovaného zásahu na čiare Tóth, ktorý sa postavil do cesty strele Hašu. Odpoveď ViOn-u prišla o sedem minút neskôr. Rohový kop rozohral Ďubek, na prvej žrdi si nabehol Chren a hlavou narobil problémy brankárovi hostí. V poslednej chvíli vyrážal na ďalší roh. Nasledujúce minúty priniesli boj medzi oboma šestnástkami. Bez šancí. Až pätnásť minút pred záverečným hvizdom odpískal rozhodca po nastrelení ruky Tótha pokutový kop. Loptu naň si postavil čerstvý Gatarič a Sereď po druhý raz viedla – 1:2. Vionisti pokračovali v honbe za vyrovnaním. V 84. minúte uzavreli konečný rezultát. Sprava odcentroval Mondek, Dias si nerozumel s Ljubičičom, čo využil Kyziridis na svoj premiérový zásah v aktuálnom ročníku, ktorým zariadil pre svoje mužstvo bod za remízu 2:2.

Ohlasy trénerov

Ľuboš Benkovský (tréner FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble): “Určite nemôžeme byť spokojní či už s výkonom alebo celkovým prejavom. Rozprávame sa o bode, no zápasy chceme vyhrávať a dosahovať tri body. Opäť nám to nevyšlo. Sme nespokojní.”

Juraj Jarábek (tréner ŠKF Sereď): “Chceme vyhrať každý zápas, rovnako ako dnešný. Hráme dobrý futbal, ale nepremieňame šance. Na gól sa veľmi narobíme. Vlastnými chybami sa porážame. Tento duel sme mohli a aj mali vyhrať. Remíza je pre nás málo. Nebolo nám dopriate. Máme bod, ale chceli sme tri.”

2
Góly
2
16
Strely
15
6
Strely na bránku
5
0%
Držanie lopty
0%
7
Rohové kopy
7
3
Žlté karty
5
0
Červené karty
0
začiatok zápasu
21
Daniel Iglesias Gago
27
Yann Michael Yao
30
Martin Tóth
45
Peter Čögley
45
Roman Haša
polčas
55
Marin Ljubičič
67
Yann Michael Yao
Gatarič Nikola
70
Kubilay Türk Yilmaz
Švec Marek
74

vl.

Nikola Gatarič
81
Roberto Dias Correia Filho
82
Martin Chren
Gamboš Martin
84
Alexandros Kyziridis
84
Matúš Čonka
84
Bernard Karrica
Popovič Mihajlo
84
Daniel Iglesias Gago
Machuča Ondrej
85
Karol Mondek
Kolesár Peter
86
Alexandros Kyziridis
88
Mihajlo Popovič
88
Roman Haša
Radič Dominik
koniec zápasu
Generálny partner
Hlavný partner
Partneri