7. kolo, piatok 10.9.

FC ViOn
Zlaté Moravce - Vráble

2:2

MFK
Ružomberok

Fortuna liga 2021/2022
Branky: 71. Mondek, 83. Čonka – 39. Regáli, 56. Takáč Žlté karty: 28. Čögley, 78. Kyziridis, 90.+3 Bednár
Diváci: 618
Reportáž Zostavy Porovnanie Časová os

Tréner Benkovský nemal k dispozícii dlhodobo zranenú dvojicu Dugu s Kovaľom. Menšie problémy so svalom mal Sloboda, ktorý sa v týždni pripojil k mužstvu. Pomôcť nemohol ani útočník Yilmaz.

Domáci mali do stretnutia aktívny nástup. V druhej minúte odcentroval zľava na zadnú žrď Kyziridis, ktorý hľadal Čogleya. Pred ním dokázala defenzíva odvrátiť loptu do bezpečia. Ružomberčania po tejto akcií ViOn-u ožili. Zmocnili sa lopty a začali vyvíjať tlak na domácu bránu. Svojim aktívnym a umným napádaním robili futbalistom od Žitavy veľké problémy. Tí sa prakticky ku žiadnej rozohrávke nedostávali a kopili množstvo chýb. Naopak, Liptáci si v sedemnástej minúte vypracovali po rohovom kope nakrátko sľubnú príležitosť. Po centri Madleňáka zakončoval hlavou tesne vedľa Mojžiš. Na ďalšiu šancu sa čakalo do 34. minúty a znova sa po rohu ozval Mojžiš. Tentoraz v oveľa lepšej pozícii, ale zblízka mieril nad bránu. Vionisti sa k bráne Krajčírika dostávali zriedkavo. Chobot to skúsil individuálne po ľavom krídle, jeho center obrana Ružomberka odkopla na kopačku Bednára, ktorý napriahol z dvadsiatich piatich metrov a priestor medzi tromi žrďami vôbec netrafil. V tridsiatej ôsmej minúte vyšla Regálimu spolupráca s Takáčom, s ktorým si narazil loptu a prenikol až do pokutového územia, odkiaľ to hosťujúce číslo deväť skúšalo obstrelom na ľavú žrď. Lopta ju tesne minula. O dve minúty poslal Fabiš spoza šestnástky strieľaný center, ten sa odrazil od domácej defenzívy k osamotenému Regálimu a ten nezaváhal – 0:1. ViOn sa snažil vyrovnať v 42. minúte. Kyziridis sprava unikol obrane, no z uhla neprepálil Krajčírika. Úvodné dejstvo sa dohrávalo s pomocou VAR systému. Hlavný arbiter kontroloval situáciu, pri ktorej sa zdalo, že Čogleya trafila lopta do ruky vo vlastnej šestnástke. Peter Kráľovič situáciu nevyhodnotil ako penaltovú a poslal oba tímy do kabíny.

Po zmene strán nastúpili na ihrisko zverenci trénera Benkovského v úplne inom rozpoložení. Tréner urobil dvojité striedanie a prešiel na rozostavenie s tromi obrancami. Na trávniku bolo okamžite cítiť zmenu. V 49. minúte centroval striedajúci Mondek do hráča Ružomberka, lopta sa odrazila k Čogleyovi, ale v poslednej chvíli ho dostúpil brániaci hráč a zablokoval mu zakončenie na bránu. Zlatomoravčania držali loptu, postupnými akciami sa hnali za vyrovnaním. Napriek tomu inkasovali po druhý raz. Najprv si v 52. minúte vyskúšal mikrosúboj s Kirom Rymarenko, domáci strážca svätyne vyrazil jeho strelu nohou. O štyri minúty neskôr už ale Kiranestačil po prihrávke Regáliho na Takáča, ktorý sám pred bránou zvýšil na 2:0 pre hostí. V 69. minúte aktívny Regáli, ktorý robil problémy domácim hráčom, prihrával do boxu. Jeho prihrávku odvracal Chren tesne vedľa vlastnej brány. V tom čase už stál v bráne Lukáč, keď nahradil zraneného Kiru. Z hry ho vyradil po náraze kolenom Rymarenko. O niekoľko minút na to sa nešťastne zranil i Chobot. Paradoxne, nepríjemné udalosti dodali Zlatým Moravciam ešte viac odvahy a sebavedomia. V 71. minúte vnikol do pokutového územia Čonka, v dobrej pozícii sa neulakomil, zvolil prihrávku, ktorá sa dostala na kopačku Mondeka a ten prepálil všetko, čo mu stálo v ceste – 1:2. Dôležitý moment. Dôležitý impulz. Pätnásť minút pred záverečným hvizdom vyslal pas za obranu Gamboš, po ktorom sa dočahoval nabiehajúci Kyziridis. Legionár z Grécka ho len tesne minul pred Krajčírikom. Gamboš si svoj center zopakoval v 84. minúte, Maslo ho neodvrátil, Krajčírik v súboji so Švecom loptu neudržal a Čonka ju dopravil do brány – 2:2. Vo ViOnaréne zavládla eufória. Domáci cítili, že môžu otočiť. Misky váh chcel na svoju stranu strhnúť Kyziridis. Ťahal jednu akciu za druhou, no chýbala mu finálna fáza. Tej sa dočkal v nadstavenom čase, keď si spracoval dlhý nákop brankára Lukáča, ale proti jeho strele bola obrana Ružomberka a divoký duel sa tak skončil remízou. ViOn najbližšie cestuje na východ, kde v sobotu nastúpi proti domácemu Zemplín Michalovce.

Ohlasy trénerov

Ľuboš Benkovský (tréner FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble): “Prvý polčas z našej strany nebol určite dobrý. Neboli sme aktívni, ani behaví. Nedostávali sme sa k našim princípom. Súper sa snažil napádať, čo mu vychádzalo. Nakopnuté lopty vyhrávali hostia a tým pádom sme o ne museli opäť bojovať. V druhom polčase sme sa snažili reagovať na vývoj zmenou systému i rozostavením. Strelili sme jeden gól, potom druhý a dostali sa do psychologickej výhody. Chceli sme pridať tretí, ale duel sa skončil remízou. V určitom slova zmysle chceme byť spokojní, v ďalšom chcete viac. V rámci dnešných polčasov si myslím, že je to zaslúžená remíza.”

Peter Struhár (tréner MFK Ružomberok): “Do zápasu sme vstúpili veľmi aktívne, vďaka čomu sme domácim robili problémy. Vysunuli sme aktívnu obranu, keďže sme vedeli, že máme prevahu v hlavičkových súbojoch. Z toho vyplývali ľahké straty súpera a o to viac musel behať. Využívali sme nacvičené situácie. Po krajoch ihriska sme sa dostávali až do pokutového územia. Šance Regáliho sa mali skončiť gólom. Polčas sme tak pokojne mohli 3:0 alebo 4:0 vyhrávať. Futbal je možno pekný v tom, že tréner domácich dal svojmu mužstvu impulz. Pravdou je, že po zmene strán sme mali vyriešiť niekoľko ďalších šancí. Tretí gól by bol rozhodujúci. Domáci následne strelili dva góly a vyrovnali. S remízou nie sme spokojní.”

2
Góly
2
8
Strely
17
4
Strely na bránku
5
0%
Držanie lopty
0%
5
Rohové kopy
5
3
Žlté karty
0
0
Červené karty
0
začiatok zápasu
28
Peter Čögley
39
Martin Regáli
polčas
46
Peter Kolesár
Mondek Karol
46
Tomáš Ďubek
Chren Martin
56
Dalibor Takáč
58
Matúš Kira
Lukáč Patrik
67
Marián Chobot
Gamboš Martin
71
Karol Mondek
78
Alexandros Kyziridis
83
Matúš Čonka
90
Martin Bednár
koniec zápasu
Generálny partner
Hlavný partner
Partneri