3. kolo, piatok 6.8.

FC ViOn
Zlaté Moravce - Vráble

1:1

FK
Senica

Fortuna liga 2021/2022
Branky: 27. Ďubek (pen.) – 84. Pavlík Žlté karty: 52. Egert, 82. Niarchos, 87. Halabrín 2. ŽK = ČK: 73. Egert
Diváci: 728
Reportáž Zostavy Porovnanie Časová os

Tréner Benkovský nemohol využiť služby dlhodobo zranenej dvojice Kovaľ a Duga. Trest za neprimeraný faul si odpykával Gamboš. Naopak, do zostavy sa vrátili Tóth s Mondekom. Na lavičke bol pripravený Chobot a tiež najnovšia akvizícia Mujiri.

Futbalisti od Žitavy vstúpili do tretieho kola aktívne a už v prvej minúte mohli ísť do vedenia. Ďubek prihral Kyziridisovi, ktorý zakončoval zvnútra nad bránu Ravasa. Senica odpovedala o štyri minúty neskôr. Dlhý nákop si spracoval Sukisa a z uhla strieľal rovnako nad. Vo ôsmej minúte napriahol z hranice šestnástky nebezpečne Šumbera, ktorý mieril tesne vedľa pravej žrde. Situácii predchádzal neodpískaný faul na Kyziridisa. Nasledujúce minúty priniesli futbal medzi oboma šestnástkami. Na ďalší vzruch sa čakalo do sedemnástej minúty. V sľubnej príležitosti sa po priťuknutí Ďubeka ocitol Mondek, ale obstrelom mieril vedľa pravej žrde Ravasovej svätyne. Zakrátko sa uvoľnil Yilmaz a vypálil z dvadsiatich metrov. Brankár hostí vytlačil jeho pokus na rohový kop. Aktivita domácich pokračovala. Držali loptu na svojich kopačkách a vyvíjali na súpera tlak. V 26. minúte sa individuálnou akciou dostal k zakončeniu Bednár, jeho rana opečiatkovala pravú žrď. Hra pokračovala ďalej, lopty sa zmocnil opäť Bednár a v pokutovom území ho sfauloval Goslin. Arbiter stretnutia ukázal na biely bod. Loptu naň si postavil Ďubek a poslal Ravasa do opačnej strany – 1:0. Krátko po polhodine hry to z otočky skúsil Yilmaz, no jeho tečovanú strelu Ravas kryl. V nadstavenom čase našiel Čogley lepšie postaveného Bednára, ktorý mieril do stredu brány, kde bol pripravený Ravas. Do kabín odchádzali spokojnejší domáci.

Po zmene strán sa vrátili na trávnik opäť aktívnejšie zverenci Ľuboša Benkovského. V 49. minúte centroval sprava Mondek, pred bránou našiel hlavičkujúceho Kyziridisa, ktorého pokus Ravas vyrazil telom pred seba a defenzíva mu pomohla odvrátením na roh. Ten rozohral nakrátko Ďubek na Kyziridisa, ktorý sa uvoľnil, na prvej žrdi našiel Bednára, ale jeho predĺženie letelo tesne nad bránu. Po hodine hry rozohral Sloboda rýchlu akciu na Yilmaza, ten posunul Kyziridisovi a legionár z Grécka mieril z diaľky tesne vedľa ľavej žrde. O minútu unikol po pravom krídle Mondek, pod sebou našiel Ďubeka, ktorý mal ideálnu palebnú pozíciu z hranice šestnástky, no loptu netrafil podľa predstáv a tá letela mimo priestor troch žrdí. Pätnásť minút pred koncom videl hosťujúci Egert druhú žltú kartu a zamieril tak predčasne do spŕch. Napriek presilovke vionisti inkasovali. Šesť minút pred záverečným hvizdom rozohral Mašulovič štandardku, na ktorú vyskočil najvyššie Pavlík a hlavou vyrovnal na konečných 1:1. Zlatomoravčania cestujú najbližšie v nedeľu do Trnavy.

Ohlasy trénerov

Ľuboš Benkovský (tréner FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble): „Z našej strany bolo prvé dejstvo dobré. Dali sme gól, na ktorý sme čakali. Každopádne, vrátim sa k tomu istému problému a tým je pridanie ďalšieho zásahu, rozhodujúceho, po ktorom by sme mali pokoj. Stal sa presný opak. Po zmene strán sme si vytvorili množstvo šancí, no nepresadili sme sa. Chceli sme oživiť hru striedaniami, ale nestalo sa tak. Na konci sme inkasovali gól zo štandardnej situácie, pri ktorej sme urobili zbytočný faul a súper to využil. Doma nie sme s bodom spokojní.“
Pavel Šustr (tréner FK Senica): „Do zápasu sme išli s jasným cieľom – dobrou defenzívou a chceli sme pridať futbalovosť. Myslím, že na začiatku sme sa dostali do situácií, ktoré sme ale nevyriešili najlepšie a lopty lietali mimo štadión. Následne sme prestali hrať našu hru. Dostali sme sa pod tlak, z ktorej plynul pokutový kop domácich. Viackrát sme boli neskoro pri lopte, z čoho v závere pramenila červená karta. Oceňujem, že hráči nezložili zbrane a stretnutie odpracovali až do konca. Boli sme odmenení štandardkou, ktorú sa nám podarilo premeniť. Bod je pre nás cenný a berieme ho všetkými desiatimi.“

1
Góly
1
17
Strely
5
9
Strely na bránku
1
0%
Držanie lopty
0%
3
Rohové kopy
3
0
Žlté karty
3
0
Červené karty
1
začiatok zápasu
27
Tomáš Ďubek

vl.

polčas
52
Tomáš Egert
65
Kristopher David Twardek
Niarchos Ioannis
65
Dominik Duda
Halabrín Gabriel
71
Tomáš Ďubek
Kolesár Peter
73
Tomáš Egert
75
Christopher Goslin
Halabrín Gabriel
75
Šimon Šubera
Mašulovič Daniel Filip
77
Anton Sloboda
Chobot Marián
82
Ioannis Niarchos
83
Václav Svoboda
Kučera Lukáš
84
Petr Pavlík
85
Kubilay Türk Yilmaz
Mujiri David
87
Gabriel Halabrín
koniec zápasu
Generálny partner
Hlavný partner
Partneri