sobota 2.3. Štadión MFK Zemplín

MFK Zemplín
Michalovce

4:1

FC ViOn
Zlaté Moravce - Vráble

Niké liga 2023/2024
Diváci: 1406
Reportáž Zostavy Porovnanie Časová os

Michalovce v poslednom zápase základnej časti zdolali Zlaté Moravce 4:1.

Do zápasového kolotoča sa vrátili Filip Balaj a Miroslav Gono. Pre zranenia stretnutie vynechali Soufiane Dramé a Gergely Tumma. Nonikashvili chýbal na súpiske kvôli trestu zo zápasu so Slovanom. Brankár Patrik Richter odohrá duel za B-tím. Kvôli trestu za žlté karty chýbali na súpiske taktiež aj Denis Duga a Samuel Suľa.

V prvom polčase ViOnisti dominovali. Svoje ofenzívne snahy premenili na gól v 20. minúte po góle Jinjolavu z priameho kopu. Prvú veľkú šancu prvého polčasu mali hostia v 26. minúte po dorážke Iannisa Niarchosa, ktorého strela mierila vysoko nad Lukáčovu bránu. Zlatomoravčania mohli zvýšiť vedenie na rozdiel dvoch gólov v 36. minúte, kedy Karol Mészáros minul bránu Freliha. Mészárosovi prišla ďaľšia šanca na zvýšenie v 41. minúte zápasu, jeho hlavičku zblízka zneškodnil domáci gólman Žiga Frelih. Zemplínčania na záver prvého polčasu v 43. minúte vyrovnávali po góle Igora Žofčáka na 1:1.

Druhý polčas začal zmenou na brankárskom poste Zlatomoravčanov. Zraneného kapitána Patrika Lukáča vystriedal Matúš Chropovský, pre ktorého to bol ligový debut v drese ViOn-u. Hostia začali druhý polčas aktívnejšie. V 50. minúte musel Matúš Chropovský zneškodňovať prudké zakončenie od Marcina. Práve Marcinov pokus z 56. minúty prekonal Chropovského a Michalovce sa dostali do jednogólového vedenia. Hostia mohli zvýšiť svoje vedenie aj v 60. minúte po centri ktorý našiel Niarchosa, celú situáciu dobre prečítal gólman hostí a včas ju zneškodnil. V 64. minúte už Niarchos nezaváhal a po presnom zakončení prekonal Matúša Chropovského. Svätina hostí bola prekonaná po štvrtý krát v 75. minúte po strele spoza šestnástky od Van Kessela.

Zlatomoravčania ukončili základnú časť Niké ligy na poslednom mieste so ziskom štyroch bodov.

Najbližšie odohrajú zverenci Dušana Uhrina duel vo ViOn aréne v sobotu 9. marca o 17.00 hod., kde vyzveme MFK Zemplín Michalovce.

4
Góly
1
15
Strely
5
7
Strely na bránku
3
64%
Držanie lopty
36%
6
Rohové kopy
4
2
Žlté karty
2
1
Červené karty
0
začiatok zápasu
20
Jemali-Giorgi Jinjolava
43
Igor Žofčák
44
Igor Žofčák
45
Andrija Balić
polčas
46
Patrik Lukáč
Chropovský Matúš
57
Matúš Marcin
61
Jemali-Giorgi Jinjolava
Tabatadze Iuri
61
Vladimír Majdan
Dulay Patrik
63
Henry Franck Bahi
Veremieiev Vladyslav
64
Ioannis Niarchos
69
Richard Nagy
75
Gino Ronald van Kessel
75
Andrija Balić
Balaj Filip
77
Igor Žofčák
Vaško FIlip
77
Matúš Marcin
Ramos Samuel
78
Stanislav Danko
84
Gino Ronald van Kessel
Jánošík Lukáš
85
Ioannis Niarchos
Adekunle Issa Usman
89
Polydefkis Volanakis
koniec zápasu
Generálny partner
Hlavný partner
Partneri