Skupina o udržanie sa, sobota 30.4. Štadión FK SENICA

FK
Senica

0:0

FC ViOn
Zlaté Moravce - Vráble

Fortuna liga 2021/2022 - Skupina o udržanie sa

ŽK: 87. Niarchos – 87. Pintér

Rozhodcovali:Očenáš – Vorel, Kmec

Počet diváků:328
Diváci: 328
Reportáž Zostavy Porovnanie Časová os

Úvodné sekundy priniesli dva rohové kopy domácich, s ktorými si Zlatomoravčania poradili. Od tej chvíle sa zmocnili lopty a postupným útokom sa snažili dostať k bráne Senice. V siedmej minúte ju v strede poľa získal Ďubek, vysunul Jibrila, ktorý individuálne, v dobrej pozícii, zakončil zvnútra nad bránu. Aktivita pokračovala ďalej. Na konci ôsmej minúty založil útok Jibril cez Čogleya, ktorého center sprava odvrátil v poslednej chvíli pred Grozdanovskim Mašulovič. O tri minúty ponúkol Mondek gól Grozdanovskemu, ktorý osamotený, trestuhodne, zakončil zblízka prudko a nad bránu. Nasledujúce minúty priniesli boj v strede poľa. Ani jeden z brankárov nebol v permanencii. Hráči od Žitavy sa nevedeli presadiť v útočnej fáze. Tréner tak po prvom striedaní siahol v 38. minúte, keď Suľu nahradil Kyziridis. V prvom dejstve ale diváci už žiadnu príležitosť nevideli. Do kabín odchádzali tímy za bezgólového stavu.

Po zmene strán sa na trávnik nevrátil Grozdanovski, namiesto ktorého nastúpil Horák. Aktívnejšie sa z polčasovej prestávky vrátili zverenci trénera Benkovského. Skúšali to viacerými centrami, no tie domáca defenzíva pred Horákom i Jibrilom odvrátila. Na opačnej strane sa do zakončenia v 49. minúte dostal po dlhom nákope Niarchos. Uvoľnil sa a pálil k bližšej žrdi, kde bol pripravený Lukáč. V 57. minúte rozohral Ďubek rohový kop, ktorý nadvihol Tóth a sám Bednár pred bránou hlavou mieril zblízka nad. Vionisti držali loptu, tlačili sa do gólu, ale chýbala im finálna fáza. Krátko po hodine hry pálil po prihrávke Mondeka z hranie pokutového územia nad bránu Ďubek. V 69. minúte odcentroval Mondek a na vzdialenejšej žrdi zakončoval Kyziridis tesne nad. Futbalisti Zlatých Moraviec robili čo mohli, vyvíjali tlak, no až do záverečného hvizdu sa presadiť nedokázali. Remíza znamená, že ViOn je istým účastníkom baráže.

Ohlasy trénerov

Ľuboš Benkovský (tréner FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble): „Toto je asi realita, ktorá nás počas celej sezóny neobišla. Veľa zápasov bolo takých, ktoré stačilo zlomiť šancou, nejakým gólom. Pretočili by výsledky do úspešnejších. Nestalo sa tak. Toto je realita, v ktorej sme. Čaká nás baráž, na ktorú sa musíme sústrediť.“

0
Góly
0
0
Strely
0
0
Strely na bránku
0
0%
Držanie lopty
0%
0
Rohové kopy
0
0
Žlté karty
0
0
Červené karty
0
začiatok zápasu
koniec zápasu
Generálny partner
Hlavný partner
Partneri