Preview 9.12.2023 | Timotej Pavlík

500. zápas ViOnu v najvyššej slovenskej súťaži

Zlaté Moravce odohrajú v 17. kole Niké ligy duel proti Košiciam. V sobotnom stretnutí bude absentovať vykartovaný Čonka. Pre červeno-modrých je to posledný domáci zápas vo ViOn aréne v tomto roku.

FC ViOn odohral v najvyššej slovenskej súťaži zatiaľ 499 zápasov, v tejto sezóne však ani raz nevyhral. Po 16. kolách je tím Michala Hippa na spodku tabuľky a má na konte len 3 body. Najlepším strelcom červeno-modrých je so 4 gólmi Karol Mondek.

Košice zvíťazili v prebiehajúcej sezóne trikrát, dvakrát sa im to podarilo proti Michalovciam a raz práve proti ich dnešnému súperovi od Žitavy. O poslednom víťazstve so Zemplínčanmi rozhodoli Košičania až v 91. minúte gólom Petráka.

FC ViOn a FC Košice sa v najvyššej súťaži stretli len raz. V 6. kole Niké ligy v tejto sezóne vyhral tím z východného Slovenska 1:0

Posledných 5 zápasov FC ViOn Zlaté Moravce - Vráble:
ViOn - Žilina 1:2
ViOn - Podbrezová 1:3
ViOn - Podbrezová 0:2
Trnava - ViOn 1:0
ViOn - Skalica 0:1

Posledné vzájomné zápasy ViOn - FC Košice:
FC Košice - ViOn 1:0
FC Košice - ViOn 3:1

Posledných 5 zápasov FC Košice:
FC Košice - Michalovce 2:1
Žilina - FC Košice 1:0
FC Košice - Trnava 0:2
FC Košice- DAC 0:3
Slovan - FC Košice

Info z kabíny: Duel vynechá viac hráčov, pre kartový trest absentuje kapitán Matúš Čonka. Čerstvé zranenie je u Branislava Sluku, ktorého trápi zlomenina v ruke. Sobotné stretnutie vynechá aj Gergely Tumma, Milan Kvocera, Matej Moško a Matej Slávik. V dnešnom zápase by mal zažiť debut mladý Robert Stareček.

Rozhodcovia: Hlavným arbitrom je Michal Očenáš. Asistovať mu budú Branislav Hancko a Rastislav Kuba.

Generálny partner
Hlavný partner
Partneri